Az anyai feladatok közé tartozik az is, hogy a gyermekek ruháit tiszta és rendezett állapotban tartsuk.

A mosás-vasalás, hajtogatás – mindennapok részét képezi. Nem meglepő, hogy a gyerekek születésével általában az általános mosási rutinok is változásnak indultak. Azonban, amikor hirtelen belecsöppenünk az anyaság kellős közepébe és kétségekkel küzdünk, néhány hasznos tipp jól jöhet. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk néhány fontos tanácsot, amelyek megkönnyítik és hatékonyabbá teszik a gyerekruhák mosását.

Gyerekruha mosás:

  1. A helyes mosószer használata:

A gyerekek érzékeny bőre igényli az olyan mosószereket, amelyek a lehető legtermészetesebbek, puhák és kevés irritáló anyagot tartalmaznak. A natúr , természetes összetevőkből álló baba-mosószerek, melyek aloe verát is tartalmaznak, a legideálisabbak. Mivel a gyerekek bőre túlérzékeny az irritáló szerekre, ezért javasolható, hogy ne használjunk kemikáliákat a ruháik mosásához.

  1. Megfelelő mennyiség használata:

A túl sok mosószer használata a ruhák befoltosodását eredményezheti, melyet már szinte lehetetlen eltávolítani A megfelelő mennyiség használata garantálja, hogy a mosószer teljesen feloldódjon és eltávolítja a ruhák szennyeződéseit, anélkül hogy károsítaná a szövetet.

  1. Speciális mosások:

Sajnos közismert tény, hogy a gyerekeknek az iskolában-óvodában, de akár otthon is előfordulhatnak allergiás reakciók. Ez esetben a speciális mosási mód segítheti a túlérzékenység megelőzésé és a ruha minőségének megőrzését.

Kézi mosással mosd a kényesebb darabokat: Ha igen érzékeny anyagból készült a gyerekruhád, akkor javasolt az alapos, kíméletes kézi mosás.

Ne mosd túl a ruhákat: Ámbár szeretnénk, hogy a ruhák maximálisan tiszták legyenek, de fontos figyelembe venni, hogy nem szükséges túl sokszor mosni őket. A túlzott mosás károsíthatja a ruhák anyagát.

Foltok eltávolítása: Ha a gyerekruhára valamilyen folt kerül, akkor javasolt azonnal kezelni, ne késlekedjünk a lemosással. A foltokat távolítsuk el külön kapható, gyerekbarát folteltávolítóval.

Finom mosás: A színek és az anyag megóvása érdekében a gyerekruhákat javasolt sokszor langyos vízben mosni, hogy a színük megmaradjon és az anyaga ne töredezzen.

  1. Különböző ruhadarabok eltérő mosási módjai:

A ruhadarabok típusa, anyaga sokat számít a mosási mód tekintetében. A pamut, kézzel készített szövetek és a szintetikus anyagok eltérő mosási módot igényelnek. Javasoljuk, hogy mosási címkét kövessük minden egyes darabnál, de ha bizonytalanok vagyunk, kérjük tanácsot egy hozzáértőtől, mint az értékesítő- vagy az erre szakosodott fórumokról.

  1. Kellemes illat:

Eltérőek az igények annak tekintetében, hogy a ruhák mennyire kellemes illatúak legyenek. A nagyon természetes és biomosást kedvelők nem feltétlenül kedvelik az illatos öblítőszereket, bár már ezek közül is egyre több kevésbé harsány illatú, természetes öblítőszer kapható. A friss és jó illat érdekében érdemes hozzáadni egy bio- vagy babák számára készült természetes összetételű, visszafogottan kellemes illatú öblítőt, mely e tekintetben kiválóan beválhat.

A gyerekruhák mosása nem kevés időnkbe kerül és kedvünket is szegheti, de ha követjük ezeket a tippeket, a munkánk minden bizonnyal sokkal könnyebb lesz. A fontos az, hogy minden darabot megfelelően kezeljünk, hogy azok hosszú életűek legyenek, és a baba a legjobban érezze magát benne. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy amikor a mosott ruhákat kiterítjük, -főként a szabad levegőre- az néha még a vasalást is megspórolhatja. Csak könnyedén ha tehetjük, és ne hagyjuk magunkat az apró problémáktól lehangolni!

https://www.youtube.com/watch?v=XL28RqcMOBA

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük